THINK. IMAGINE. CREATE.

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK:

K:

Hogyan tudok árajánlatot kérni?

Árajánlatot üzenetben tudsz kérni, melyhez a következő információk szükségesek:

 

- mikor szeretnéd viselni a ruhát

- nagyjából mekkora mérettel rendelkezel

- van-e elképzelésed, és ha igen, kérlek csatolj hozzá fotókat, vagy próbáld meg körbeírni. Ha még nem tudod pontosan, mi az ami jól áll, szívesen segítek ötletelni.

V:

K:

El tudnád készíteni a képen látható darabot?

Tudnod kell, hogy nincs lehetőség "azt a ruhát" megvarratni nálam, a csatolt képek és inspirációk csupán formailag és az anyaghasználatot illetően fontosak. A ruhádat közösen tervezzük meg, figyelembe véve az alkatodat és a stílusodat.

V:

K:

Mi történik ajÁnlatkérés után?

Üzenetben egy hozzávetőleges árat fogsz kapni. Ahhoz, hogy pontos árajánlatot tudjak készíteni Neked, személyes találkozóra van szükség, ami után a ruha részleteinek, a kiválasztott anyagok fajtájának és azok mennyiségének ismeretében pontosan kiszámolom, milyen költséggel jár az adott ruha megtervezése és elkészítése, amelyet részletesen e-mailben kapsz meg a találkozó után néhány nappal. Az előzetes ajánlatkérő üzenetedre kapott válaszban szereplő összeget a végleges árajánlat nem fogja átlépni abban az esetben, ha a személyes találkozóra is ugyanazokkal az igényekkel érkezel, mint amiket korábban megfogalmaztál.

 

Természetesen, ha egy konkrét, általam már korábban elkészített ruhára kérsz ajánlatot, pontos információkkal tudok szolgálni már e-mailben is.

Az első konzultáció díja egyszeri 6000 forint, melyet a helyszínen, készpénzben tudsz rendezni. Ha a megküldött árajánlatot elfogadod, ez a végösszegből természetesen levonódik.

V:

K:

Mikor lehet téged meglátogatni?

Személyes találkozóra szerda és pénteki napokon van lehetőség előre egyeztetett időpontban. Időpontot kérni szintén üzenetben tudsz, ehhez add meg kérlek, nagyjából a nap mely szakaszaiban érsz rá.

V:

K:

Mi a menete a ruha elkészítésének?

(Az egyes darabok készítési menete eltérhet a lent felsoroltaktól):

 

Egy ruha elkészítése akár 3-4 hónapig is eltarthat. Az egyedi darabok tervezéséhez nagyjából 3-5 találkozóra van szükség, ez a ruha bonyolultságától függ.

 

1. találkozó - A ruha részletei és méretvétel: Az első alkalommal átbeszéljük az elképzelésedet, figyelembe véve az alkatodat, a stílusodat és az alkalom témáját.

2. találkozó - Első próba: Az első próbán a ruha formája még csak vonalaiban látható, ekkor állítjuk be az arányokat, a hosszokat, bőségeket és kivágásokat, ezért célszerű az alkalmon viselt fehérnemű beszerzése erre a találkozóra.

3-4. találkozó - Második-harmadik próba: Ezen a próbán a ruhád kb. 50-80%-ban elkészült, ekkor pontosítjuk az applikációk, különböző motívumok helyét és mintáját, kiválaszthatod a pántok színét és szélességét, és a hosszúsági méreteket pontosan a helyükre igazítjuk, hogy a ruha pont olyan legyen, mintha Rád öntötték volna. Kérlek, a 3. alkalomra mindenképpen hozd magaddal a viselni kívánt (vagy azzal megegyező sarokmagasságú) cipődet.

4-5. találkozó - Átvétel: a ruha elkészült, ekkor már kész állapotában haza is viheted.

V:

K:

Fel lehet előre próbálni a kiválasztott ruhát?

Mivel egyedi tervezésű ruha esetén nincs lehetőséged előre felpróbálni a megálmodott darabot, ezért minden menyasszonynak a lehetőségeihez mérten javasolni szoktam egy-egy ruhaszalon felkeresését. Ennek célja egyrészt az, hogy láss magadon különböző formákat, arányokat és szélességeket, kezdj ráérezni, mi az ami tetszik és mi az ami nem, másrészt pedig hogy lásd, mi az, amit nálam nem fogsz találni - halszálka merevítést, karikás abroncsot, susogós taftot, csillámos, merev tüllt, stb.

Célom, hogy a nagy napon gyönyörűnek érezd magad a következő problémák nélkül: megfulladok, meggyulladok, szúr, nem férek be az autóba, nem férek be az ajtón, a szeretteim nem állhatnak közel hozzám mert a ruhám úgy idétlenül áll, átlátszik az abroncs karikája, a melegtől kitágult a fűzőm, stb.

V:

K:

Milyen anyagokkal dolgozol?

Az általam leggyakrabban használt anyagok (különböző fajtájú csipkék, dzsörzék, düsesszek, szaténok, tüllök, muszlinok) könnyű viseletek, lágy esésű és szellős darabok készülnek belőlük. Szívesen készítek "nagyszoknyás" ruhákat is, ezt a hatást azonban minden esetben több réteg, különböző keménységű tüll felhasználásával érjük el, amelynek hatása merőben más, mint egy 3 vagy akár 5 abroncskarikás ruháé.

V:

K:

Nekem kell beszereznem az anyagokat?

Laikusként borzasztó nehéz beszerezni a megfelelő anyagokat, az ember sokszor elveszik a hatalmas kínálatban, így emiatt ne fájjon a fejed, rengeteg anyagot nálam is meg tudsz nézni, meg tudod tapintani, és a megbeszéltek alapján szívesen beszerzem neked azokat. Vannak azonban olyan alapanyagok, például csipkék, amikből annyira széles a kínálat, hogy értelemszerűen nem tudok az összes létezőből mintát mutatni neked. Ebben az esetben az első találkozó után, amikor már képben leszel, hogy melyik mire alkalmas, célszerű meglátogatnod egy-egy szaküzletet, hogy magad választhasd ki a neked legjobban tetszőt - ehhez szívesen adok tippeket, hol érdemes nézelődni.

V:

K:

Csak menyasszonyokkal foglalkozol?

A menyasszonyi ruhádon kívül szívesen elkészítem a menyecskeruhád is. Koszorúslánycsapatokat és örömanyaruhákat esküvői főszezonban azonban sajnos kapacitás hiányában már nem tudok vállalni. Kivétel ez alól, ha például egységes tüllszoknyát, muszlinszoknyát kértek.

V:

Bármilyen egyéb kérdés esetén bátran írj nekem üzenetet a siira@siira.hu email címre

Ha egyedi, kis szériás koktélruhát szeretnél vásárolni, azt a webshopból megrendelheted:

a www.webshop.siira.hu

Copyright © 2018 SIIRA DRESSES.  Minden jog fenntartva.

Weboldal karbantartás: szeman.net